2010-04-16 14:13:29• hírek • MTI/Reuters

Eladó a Liverpool!

Eladó az angol labdarúgó élvonalban érdekelt FC Liverpool: a klub amerikai tulajdonosai, Tom Hicks és George Gillett pénteken a Barclays Capitalt bízták meg azzal, hogy vevőt találjon.

A 18-szoros angol bajnok és ötszörös európai kupagyőztes klub élére azonnali hatállyal kinevezték Martin Broughtont, a British Airways légitársaság vezetőjét, akit az eladási folyamat felügyeletével bíztak meg.

"A Liverpool FC összes hitelező bankja teljes támogatásáról biztosított minket - írta közös közleményében Hicks és Gillett. - A tulajdonosi pozícióban eltöltött három év eredményes és izgalmas volt számunkra, de úgy döntöttünk, hogy az elért növekedést követően mostantól olyan tulajdonosoknak szeretnénk eladni az egyesületet, akik a következő szintre is képesek eljuttatni azt."

Az amerikai üzletemberek irányítása alatt a Liverpool 237 millió fontos kölcsöntartozást halmozott fel, amelyből 100 millió fontot Hicksnek és Gillettnek kell visszafizetnie júliusban a skóciai Royal Banknak és az amerikai Wachovia pénzintézetnek.
Elemzők szerint a klub nagyságrendileg 500 millió fontot ér, a Barclays azonban többért szeretné értékesíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: